Home | terug | © geregistreerd
translation:

Publicaties

Spring in Park Lingezegen tijdens Dag van het Park

Park Lingezegen staat op Eerste Pinksterdag in het teken van de Dag van het Park. Die zondag kunnen bezoekers kennismaken met het nieuw aangelegde park door middel van (sportieve) activiteiten zoals wandel- en kanotochten. Wethouder Ruud Mooij (gemeente Overbetuwe) en Gedeputeerde Co Verdaas (provincie Gelderland) geven rond 12.30 uur het startschot van deze dag vanaf het recreatieterrein van de Rijkerswoerdse Plassen te Arnhem.

Lees meer: http://www.gelderland.nl/eCache/DEF/8/559.html

Kunstproject Vlindertuin in Park Lingezegen

Wie tijdens de Floriade van 2012 in Venlo de interactieve vlindertuin bezocht, heeft alvast een voorproefje kunnen krijgen van het kunstproject van beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen. ‘Footkiss for butterflies’ was de naam van zijn Floriade-vlinderpaviljoen.

Lees meer...

Een kaart vol vlinders

De Volkskrant: 08/04/00, 00:00

Het is een buitengewone kaart geworden, die van de Hortus Civitatis (stadstuin) ofwel de nieuwe Vlinder Wandel Route bij Nijmegen....

De kaart van de Vlinderroute heeft dat wel. 'Het toeval heeft ons een handje geholpen', zegt de Nijmeegse kunstenaar Boudewijn Corstiaensen. In een boekhandel lag een Wandelkaart van de Omstreken der Stad Nijmegen, gedrukt in 1881. Zelfs het gemeente-archief bezit geen exemplaar.

Over een replica van de oude kaart heeft grafisch ontwerpster Sara Schenk de nieuwe laten drukken, in dezelfde stijl en met een routebeschrijving op de achterkant. De lengte van het pad schat Corstiaensen op een kilometer of vijftien, maar dat is bijzaak.

Hoofdzaak voor hem is dat de route in ontwikkeling blijft. 'Zoiets is geen standbeeld op een sokkel.' Er worden struiken bijgeplant in het vlinderrijke gebied en er zijn zwerfkeien langs de route gelegd, die tevoorschijn kwamen bij de bouw van Het Valkhof, het beginpunt van de wandeling. Vlinders houden zich op mooie dagen graag op bij keien, omdat die de zonnehitte vasthouden.

En er is volgens Corstiaensen intussen subsidie gekomen om het pad door te trekken naar het landschapspark bij Kleve, even over de grens, waarschijnlijk langs een verlaten spoorlijn.

De routekaart van de Vlinder Wandel Route kost fl 9,75 en is in Nijmegen onder meer te koop bij museum Het Valkhof, de VVV en het Natuurmuseum.

zie ook: http://www.volkskrant.nl/.../Een-kaart-vol-vlinders

 

Voor publicaties over De Vlinderkas ga naar: persberichten